Mardin Valiliği, Dargeçit ilçesinde bir polisin şehit olmasına neden olan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
Mardin’in Dargeçit ilçesinde akşam saatlerde zırhlı polis aracına PKK’lılarca düzenlenen saldırıya ilişkin Mardin Valiliği’nden açıklama geldi.
Açıklamada, Mardin’in Midyat ilçesinden Dargeçit ilçesine göreve giden polis ekibine saat 16.30 sıralarında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca daha önceden yola yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının uzaktan infilak ettirilmesi sonucu bir polisin şehit olduğu, 3 polisin de yaralandığı aktarıldı.
Yaralı polis memurlarının tedavilerine devam edildiğinin kaydedildiği açıklamada, hayati tehlikelerinin bulunmadığı ifade edildi.
Açıklamanın devamında, “Alçakça ve haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehidimize Cenabı Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı polislerimize acil şifalar diliyoruz.” denildi.
Mardin’in Dargeçit ilçesinde seyir halinde olan zırhlı polis aracının geçişinde daha önce teröristler tarafından yola döşenen mayın akşam saatlerinde uzaktan kumandayla patlatılmıştı. Saldırıda, 2’si ağır olmak üzere 4 polis memuru yaralanmış ve yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yaralı polislerden Ercan Hırçın (37) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.
Evli ve 2 çocuk babası olan şehit polis memuru Ercan Hırçın, Mardin’de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Karabük’e getirileceği öğrenildi.