Marmaray durağında yolcuların cüzdanlarını çalan iki hırsız, güvenlik kamerasına yakalandı. 3 ayrı olaya karışan zanlılar, alışveriş merkezinde yakalanarak tutuklandı.
Marmaray Zeytinburnu Kazlıçeşme durağında meydana gelen 3 ayrı yankesicilik olayıyla ilgili olarak Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, yankesicilik olaylarını gerçekleştiren iki kişinin, duraktaki güvenlik kameralarına yakalandıkları belirlendi. Kamera görüntülerinden zanlıların eşkalini belirleyip, kimlik bilgilerine ulaşan ekipler, V.S. (24) ve C.Y.’yi (27) Bayrampaşa’da bulunan bir alışveriş merkezinde yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan C.Y.’nin “uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak” ve “muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık” suçlarından 2 ayrı aranması olduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
YANKESİCİLİK ANLARI KAMERADA
Öte yandan, Marmaray Kazlıçeşme durağında meydana gelen 3 ayrı yankesicilik olayı, saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde çocuğuyla birlikte durağa gelen bir kadının, turnikelerden geçtiği sırada yankesiciler tarafından cüzdanının çalındığı görülüyor. Cüzdanının olmadığını fark eden kadın, görevlilerden yardım istiyor. Yankesiciler ise bu sırada turnikelerden geçerek gözden kayboluyor. 23 Nisan günü gerçekleşen iki ayrı yankesicilik olayında ise zanlılar, duraktaki kalabalığı fırsat bilerek iki kişinin cüzdanını çalıyor. Zanlılar, kimseye fark ettirmeden hemen olay yerinden uzaklaşıyor.