Balıkesir’de bir kadının bozkurt işareti yaptığı için darp edildiği ileri sürüldü.
Balıkesir’de bozkurt işareti yaptığı için darp edildiği iddia edilen 51 yaşındaki kadın, MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Yaşadığı olayı gazetecilere anlatan Berrin Yıldız’a (51) kızı Yasemin Yıldız eşlik etti. Ayağına tekme, yanağına da yumruk yediğini söyleyen Berrin Yıldız, "Akşam çocuk parkından evimizin önüne geldik. Kalabalık bir grup görünce oraya doğru gittik. Bozkurt işareti yaparak ’Ne Mutlu Türküm Diyene’ diye bağırdık. Üzerimize geldiler, dişimin üstüne yumruk yedim. Ayağıma falan da bir şeyler oldu. Karşı apartmanda olan bir bey vardı. O geldi beni çekti aldı" dedi.
Olayda kendilerinin mağdur olduğunu söyleyen Berrin Yıldız’ın kızı Yasemin Yıldız, olayın ardından darp raporu aldıklarını söyleyerek ardından karakola gittiklerini kaydetti. Saldırıya uğradığını söyleyen Berrin Yıldız ise kimsenin kendisinden özür dahi dilemediğini kaydetti.
Yaşanan olayın çirkin olduğunu söyleyen MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, "Bu saldırı bir bayana yapılmıştır ve bu saldırı bizleri rahatsız etmiştir. Ne İslam dininde ne de örf ve adetlerimizde bayana el kaldırılmaz. Biliyoruz ki, cennet annelerin ayakları altındadır. MHP’nin bir mensubunun üzerine bozkurt işareti yaptı diye saldırılıyorsa bu ne demokratik hayata, ne hukuka ne de insani değerlere uymadığını bize açık bir şekilde göstermektedir. Bu insanlığa yakışmıyor" dedi.
Olayla ilgili olarak polis ekiplerince bir kişi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.