Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yaşı büyütülerek evlendirilen 17 yaşındaki N.Ö., lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Genç kızın ölümünü ardından ise iki aile arasında arsa tartışması başladı.
Alınan bilgiye göre Kandıra Yağcılar Divanı Küçüklü köyünde ikamet eden H.Ö. ile F.Ö.’nün iki çocuğundan biri olan 15 yaşındaki N.Ö., iki yıl önce eğitim aldığı Kandıra İmam Hatip Lisesi’ni 2. sınıfta bıraktı. Lenf kanseri hastası olan N.Ö., İzmit’e bağlı Gökçeler köyü Kümeevler’de ikamet eden 22 yaşındaki B.K. ile evlendirilmek için, yüzde 86 oranında engelli olan babası H.Ö.’yü ikna ettiler. Küçüklü Mahallesinde fındık tarlası olan engelli baba Ö., bilmeden kızının yaşını büyütmek için gerekli evrakları imzaladı. 15 yaşındaki N.Ö böylece yaşı 17’ye yükseltilerek B.K. ile 6 ay önce evlendirildi. Aradan geçen zaman zarfında hastalığı ilerleyen ve hastaneye kaldırılan N. Ö., doktorların bütün müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
N.Ö.’nün ölümü üzerine İstanbul’da yaşayan akrabaları ise cenaze töreni için İzmit’e geldi. Ölen genç kızın yakınları evlenme olayından habersiz olduklarını belirterek, “Böyle bir şey nasıl olur. Babasının tarlasına konmak için böyle yapmışlar. Babasını kandırarak yaşını büyültüp evlendirmişler. Ama resmi nikah olduğu için elimizden de bir şey gelmiyor” dedi.
Öte yandan, N.Ö.’nün cenazesi Gökçeler köyünde toprağa verildi.