Adana ve Hatay’daki MİT TIR’larının durdurulup aranmasına nedeniyle açılan soruşturmada Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 4 savcı ve 1 kurmay albay tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, dönemin Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca, Adana TMK savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay’ın MİT TIR’ları soruşturması kapsamında 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamaları toplam 14 saat sürdü.
Sanıkların avukatlarından biri 17 saat boyunca adliyede davayı takip eden gazetecilerden bazılarını yandaş olarak itham ederek görüntü almalarına tepki gösterdi. Avukatlar, kararın hukuksuz olduğunu belirtti. Bu sırada sanıkların yakınları adliye bahçesinde sanıklara destek verdi. Sanıkların kelepçeyle veya polislerin kollarına girdikleri vaziyette görüntü vermek istemedikleri için polislerle tartıştığı öğrenildi.
“Gizli kalması gereken bilgileri ifşa etme”, “Teşekkül halinde hükümeti yıkmaya teşebbüs etme ve anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme” ve “Casusluk”la suçlanan sanıklar tutuklandı. Savcılar adliyenin ön kapısından çıkartılıp Adana Kürkçüler Cezaevi’ne gönderilirken, Kurmay Albay Özkan Çokay ise adliyenin altındaki otoparktan çıkartılarak Adana Askeri Cezaevi’ne gönderildi.