Cumhuriyet Gazetesi’nde geçtiğimiz hafta yayınlanan görüntülerin ardından MİT TIR’ları soruşturmasında tutuklu bulunan askerler tahliye talebinde bulundu.
Cumhuriyet Gazetesinde MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan 26 askerden 10’u tahliye talebinde bulundu. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine gelen muvazzaf askerlerin avukatları tahliye talebinde bulunduktan sonra adliye önünde açıklama yaptı.
Açıklama yapan avukat Ali Gayıranal, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan görüntülerin yeni delil niteliğinde olduğunu belirtti.
Görüntülerle müvekkillerinin suçsuz olduğunu ortaya çıktığını öne süren avukat Gayıranal, “Bizim başından beri iddia ettiğimiz bir husus vardı, müvekkillerimiz görevlerinin gereğini icra etmişti. Bugün yayınlanan görüntüler bu iddialarımızı teyit etmiş, ispatlamış durumdadır. Bu nedenle müvekkillerimizin tahliyesini talep ettik” dedi.
Görüntülerin yayınlandığı gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın basın açıklaması yaptığını hatırlatan avukat Gayıranal, “Biz o basın açıklamasına dayanarak da sayın Başsavcı hakkında HSYK’ya şikayette bulunduk.Gerekçemiz şu; sayın Başsavcı yaptığı açıklama ile müvekkillerimizin masumiyet karinesini ihlal etmiştir. Müvekkiller haklarında bir hüküm verilinceye kadar suçsuzdur. Bu anayasanın bir gereği ve hukuğun temel ilkesidir” ifadelerini kullandı.