Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında 20 mültecinin bulunduğu teknenin alabora olarak batması sonucu kaybolan 20 kişiden 5’i henüz bulunamazken, çalışmalar aralıksız sürüyor.
Edinilen bilgiye göre, Datça körfezi Aktur mevkii açıklarında, yasa dışı şekilde Yunanistan’ın Simi Adası’na geçmeye çalışan 20 mülteciyi taşıyan tekne fırtına nedeniyle alabora olarak battı. Balıkçıların batan tekneyi görerek haber vermesi üzerine bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik botu, denizden 3 kişinin cesedini çıkardı. Batan teknedeki 9 kişi ise Datça Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Sahil Güvenlik ekipleri kaybolan 9 kişiyi aramak için bölgeye 2 helikopter ile 2 Sahil Güvenlik botu sevk etti. İlerleyen saatlerde 3 kişinin daha cesedine ulaşılarak, ’Azimliler 2’ isimli trol teknesi ile Datça Sahil Güvenlik Güvelik Grup Amirliği’ne getirildi. Cesetler Datça Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Arama kurtarma faaliyetleri kapsamında denizden çıkarılan ceset sayısı 6’ya çıktı.
Cesetlerin karaya taşınmasına yardım eden trol teknesi kaptanı, “Sahil Güvenlik ekiplerinin cesetlerin taşınması için yardım istemesi üzerine kurtarma çalışmalarının yapıldığı yere hareket ettim. Denizde cesetler yüzüyordu. Cesetlerin 3’ünü tekneye alarak kıyıya çıkardım” dedi.
Öte yandan, karaya çıkartılan cesetlerin ambulans veya cenaze nakil aracı yerine belediyenin temizlik işleri müdürlüğüne ait kamyonetle taşınması dikkat çekti.
Sahil Güvenlik ekiplerinin, halen kayıp olan 5 kişiyi bulmak için havadan ve karadan yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.