Antalya’da “muslukçuluk” şeklinde tabir edilen camilerin şadırvan ve askılarındaki kıyafetlerin ceplerinden hırsızlık yapan 3 zanlı yakalandı. Zanlıların hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı.
Antalya’da kent merkezindeki farklı camilerden halk arasında “Muslukçu” şeklinde ifade edilen yöntemle hırsızlık yapan 3 zanlı yakalandı. Şadırvanda abdest alan cemaatin askıya astığı ceket, mont gibi kıyafetlerin ceplerinden hırsızlık olaylarının artması üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri harekete geçti. Camii çevrelerinde inceleme başlatan ekipler, şadırvanlardaki kıyafetlerin ve cami içerisinde namaz kılan cemaatin çanta, mont ve ceplerini karıştırıp “Muslukçu” şeklinde hitap edilen bir kadın 2 kişiyi tespit etti.
Güvenlik kameralarını da inceleyen ekipler, A.A., C.A. ile kadın G.A’yı göz altına aldı. Yapılan sorgularında suçlarını itiraf eden zanlılar ifade ve sağlık raporu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
ZANLILARIN HIRSIZLIK ANLARI KAMERALARA YANSIDI
Zanlıların hırsızlık anı bir caminin güvenlik kemarası tarafından saniye saniye kaydedildi. Cami içerisine namaz kılma bahanesiyle giren iki kişiden birisi saf tutarken diğer zanlı kapının sol tarafında bulunan askıdaki ceketleri kontrol ediyor. Ön kısımda saf tutan zanlının bir yandan namaz kılar gibi yapıp etrafı gözetlerken diğer zanlı kıyafetlerin cebini karıştırdığı kameralara yansıdı. Ayrıca zanlının yakalanmamak için askıya kıyafet asıyormuş gibi görünmesi ve sürekli kol saatiyle oynaması kameralarca kaydedildi.