Müzisyen Değer Deniz cinayeti, Beyoğlu’nda bir grup kadın tarafından protesto edildi.
Akşam saatlerinde müzisyen Değer Deniz’in Cihangir’deki evinin önüne gelen Kadın Cinayetlerini Durduralım Platformu üyesi 50 kişilik bir grup kadın, yaşanan cinayeti protesto etti. Ellerinde karanfiller ve Deniz’in fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan eylemciler, yaşanan olayı kınayarak tepkilerini dile getirdi.
Kadın Cinayetlerini Durduralım Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, Özgecan Aslan cinayetine dikkat çekerek yaşanan kadın cinayetlerinde ceza indirimlerin kalkması gerektiğini ifade etti. Faillerin bir an önce yakalanması gerektiğini belirten Kav, “Faili yakalamak bu kadar zor değildir. Son dönemde kadın cinayetlerini durdurmadıkları gibi faillerin yakalanmasında da işi ağırdan alıyorlar. Bunu da protesto ediyoruz. Değer’in nezdinde biz failin yakalanmasını ve kadın cinayetlerinin durdurulması için atılması gereken tüm somut adımların atılmasını istiyoruz. Değerle birlikte yüzüncü kadın kardeşimizi de kaybettik 2015 yılında. Daha ne olması gerekiyor. Bir an önce bütün bu somut adımların atılmasını istiyoruz. Bu adımlar atılana kadar da mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Müzisyen Selen Gülün ise Değer Deniz’in en son albümünü bitirmek üzere olan bir müzisyen olduğunu anlatarak, “Sadece ortaya güzellik çıkarmak için yaşayan bir insanın bu şekilde elimizden alınmasını kınıyoruz. Bir an önce faillerin bulunmasını istiyoruz” diye tepki gösterdi.
Grup üyeleri yapılan açıklamaların ardından yanlarında getirdikleri karanfilleri Değer Deniz’in evinin kapısına bıraktı.