Adana’da Narkotimler tarafından "torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcıları belirlendikten sonra 25 ayrı adrese eş zamanlı olarak özel harekatında katıldığı 500 polisle şafak vakti operasyon düzenlenerek 22 kişi gözaltına alındı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde özellikle "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarıyla daha etkin mücadele etmek içi kurulan Narkotim ekipleri Adana’da sokak satıcılarına geçit vermiyor. Narkotimlerin yaptığı çalışmada 25 ayrı adresteki şahısların sokakta esrar ve eroin satarak vatandaşı zehirlediğini belirledi. Bunun üzerine Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü şafak vakti Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde 25 ayrı adrese 500 polisle eş zamanlı operasyon planladı. Polis bu planını şafak vakti hayata geçirildi. Saatler 05:10’u gösterdiğinde iki ayrı noktandan çıkan polisler adresleri tek tek bastı. Operasyona özel harekat polisi ve helikopterde destek verdi. Özel harekat polis, operasyonda polise karşı konulacağı tahmin edilen adreslere kapıları koç boynuzu ile kırarak açıp uzun namlulu silahlarla içeri girdi. Özel harekat polis saldırı ihtimaline karşılık evlerin etrafında ve pencere önlerinde de uzun namlulu silahlarla önlem aldı. Yapılan operasyonlarda 25 ayrı adresten 22 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda çok miktarda uyuşturucu ile çok sayıda silah ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
"EMNİYET MÜDÜRÜ ZEYBEK HALKLA SİMİT YEDİ SORUNLARINI DİNLEDİ"
Bu arada operasyonu bizzat yöneten Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek gün ağardığında Kıbrıs Caddesi’nde bir çay ocağına gelerek buradaki vatandaşlara önce simit ikram etti. Çay içip vatandaşlarla simit yiyen Zeybek vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlar Zeybek’e 1-2 yıl önce sokaklarda çok fazla uyuşturucu satıldığını son dönemlerde bunun azaldığını belirterek, "Sabah helikopter sesi geldiği zaman oh be yine uyuşturucu satıcıları alınıyor diyoruz ve seviniyoruz" dedi. Zeybek ise yasa değişikliğiyle uyuşturucu satan ve içenin cezasının artırıldığını Narkotimler ile birlikte uyuşturucu ile daha etkin mücadele edildiğini belirterek, "Uyuşturucu içmek ve satmak kötü bir şey. Uyuşturucu içen bir kişi sonun da onu satacaktır da. Bu nedenle ikisinin de önüne geçmeliyiz. Son zamanlarda yasanın da değişmesiyle uyuşturucu satıcılarını yakalayıp içeri attırıyoruz" dedi.
"3 AYDA 325 TORBACI TUTUKLANDI"
Narkotim kurulduktan sonra uyuşturucu ile daha etkin mücadele eten polis sokaklara da daha hakim oldu. Narkotimler gece gündüz demeden sokaklarda çalışarak torbacılara göz açtırmıyor. Bununu sonucu olarak 2015 yılının ilk 3 ayında uyuşturucu satarken yakalananlardan 325 kişi tutuklandı.