İstanbul merkezli olarak ‘paralel yapı’ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Organize Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü ve Başkomiser Ali Kavlak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
İstanbul merkezli olarak 20 ilde gerçekleştirilen ’paralel yapı’ya yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 29 polisten 27’sini ifadesini İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde alan soruşturma savcısı, ifade işlemi tamamlanan şüphelilerin tamamını tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etmişti.
Organize Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü ve Ankara bağımsız milletvekili adayı Nazmi Ardıç ile Başkomiser Ali Kavlak’ın ifadesini ise adliyede alan soruşturma savcısı, Ardıç ve Kavlak’ı da tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti. Ardıç ve Kavlak "terör örgütüne üye olmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye tes¸ebbüs" ile suçlanıyor.
Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen ve aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı’nın da bulunduğu 27 şüphelinin sorgusu İstanbul Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hakimliği’nde devam ediyor.
Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski çalışanları olan içlerinde Emniyet müdürü ve müdür yardımcılarının da olduğu 29 şüpheli gözaltına alındı.