Van’da kaybolduktan 4. 5 ay sonra evlerinin yakınındaki su kanalında cesedi bulunan 4 yaşındaki Nehir Aslan’ın cenazesi otopsi incelemesi yapılmak üzere hava yoluyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirildi.
Gürpınar’a 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi’nde oturan 6 kişilik Aslan Ailesi’nin kızları 4 yaşındaki Nehir Aslan, 29 Ekim 2014 tarihinde öğle saatlerinde evinin önünde oynarken ortadan kaybolmuştu. Günlerce mahalle ve çevresinde hiç ara vermeden Nehir’i bulmak için seferber olan askerler, AFAD, UMKE ekipleri ile korucular bir sonuç elde edememişti. Yapılan aramalarda, minik Nehir’in kaybolduğunun ertesi günü evine yaklaşık 300 metre uzaklıkta sadece ayakkabıları bulunmuştu. Dün cesedine ulaşılan Nehir Aslan’ın cenazesi otopsi incelemesi yapılmak üzere hava yoluyla Atatürk Havalimanı’na oradan da İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirildi.
Cenazeyi Adli Tıp Kurumu’nu kapısında karşılayan amca Salih Aslan, “Otopsi raporu için geliyor. Daha sonra cenazeyi alıp memlekete gideceğiz. Van’a götüreceğiz, orada toprağa vereceğiz. Evin hemen arkasında bir çukurda düşmüş. Orada bulundu. Sonuçta kaçıran adam niye getirsin oraya bıraksın. Kendiliğinden düşmüştür oraya, gözden kaçtı. Herkesin basireti bağlandı. Gerçi abim, orada detektör köpekler, asker, polis vesaire herkes oraya baktığını söylüyor ama büyük ihtimalle gözden kaçtı. En başından beri çocuk oradaydı” dedi.
Aile içi hiçbir husumetin bulunmadığını belirten amca Aslan, “Herkes akraba herkes eş dost. Yüzde doksan dokuz böyle bir ihtimal olmadığını düşünüyoruz. Kimseden şüphelenmiyoruz. Kimsenin günahını alamayız. Ama tabiİ yüzde bir ihtimal de var. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım‘’ şeklinde konuştu.