Özgecan Aslan için attığı tweet nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Nihat Doğan savcılığa verdiği ifadede, “Zamanında Ahmet Kaya’da benim gibi linç kampanyasına maruz kalmıştı. Ahmet Kaya’ya yaptıklarını bana da yapmaya çalışıyorlar” dedi.
Mersin Tarsus’ta katledildikten sonra cesedi yakılan Özgecan Aslan’ın ardından "Siz de mini eteği giyip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" şeklinde tweet atan Nihat Doğan hakkında savcılığa çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurularını değerlendiren Basın Bürosu savcılarında Umut Tepe’ye Doğan hakkında soruşturma başlatmıştı. Özgecan Aslan’ın ölümünün ardından attığı tweet nedeniyle tepkileri üzerine toplayan ünlü şarkıcı Nihat Doğan, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.
“HAKKIMDA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI”
Kendisi hakkında basında ve kamuoyunda bir linç kampanyası başlatıldığını iddia eden Doğan, “Özgecan Aslan isimli bir vatandaşımızın öldürülmesine üzüldüm ve buna ilişkin başsağlığı mahiyetinde birçok tweet attım. Benim Nihat DOĞAN_nd isimli Twitter hesabım bulunmaktadır ve yaklaşık 500 bin takipçim var” dedi.
“Özgecan Aslan isimli vatandaşımızın hunharca erkekler tarafından öldürülmesi beni çok etkiledi” diyen Doğan, ifadesinde buna ilişkin başsağlığı niyetinde tweetler attığını öne sürdü.
“SURVİVOR’E GİTMEK İÇİN EŞYALARIMI TOPLUYORDUM”
Özgecan Aslan’ın öldüğü gün attığı tweetleri hatırlatan Doğan, “Özgecan Aslan isimli vatandaşımızın hunharca erkekler tarafından öldürülmesi beni çok etkiledi. Tepkilerimi bu şekilde dile getirmeye çalıştım. Ertesi gün Acun Ilıcalı’nın davetiyle Survivor yarışmasına gidecektim. Eşyalarımı hazırlıyordum. Daha önceden kendisini televizyondan tanıdığım Ahu Sungur isimli oyuncu bana 22.30 sıralarında ‘Mini eteği ahlaksızlık olarak görüyorsan Survivor’da bikinili insanların arasında yarışmayacaksın o zaman’ şeklinde tweet gönderdi. Ben bu tweeti görünce 23.32’de sadece bu bayanı kast ederek ‘Siz de mini eteği giyip soyunun, laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın’ tweetini gönderdim” diye konuştu.
“BU MESAJI BENİ ELEŞTİREN AHU SUNGUR’A GÖNDERDİM”
Bu tweetin genele atılan bir tweet olmadığını savunan Doğan, “Kesinlikle benim belli bir kesimi hedef gösterme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama ve benzeri herhangi bir suç kastıyla hareket etmedim. Benim rejimle ilgili herhangi bir sorunum yoktur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur duyarım. Her türlü platformda ülkenin bölünmez bütünlüğünü, laik, hukuk ve demokrat yapısını savunan bir kişiyim. Herkes de bunu bilir. Bu mesajı beni eleştiren Ahu Sungur’a gönderdim” ifadelerini kullandı.
“AHMET KAYA’YA YAPTIKLARINI BANA DA YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Tweet olayının ardından maddi ve manevi zarar uğradığını belirten Doğan,“Attığım tweetlerden anlaşılacağı üzere Özgecan Aslan cinayeti beni oldukça üzdü. Özgecan cinayetini işleyenlerin idam edilmesi için tag dahi açtım. Zamanında Ahmet Kaya’da benim gibi linç kampanyasına maruz kalmıştı. Aynı zihniyetteki insanlar Ahmet Kaya’ya yaptıklarını bana da yapmaya çalışıyorlar. Suçlamaları kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.
“TWEETTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI”
Nihat Doğan savcılığa verdiği ifadenin ardından adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.
Attığı tweette değişiklik yapıldığını iddia eden Nihat Doğan, “Verdiğimiz ifade ortada. Mevzu bahis tweetin Özgecan kardeşimizle alakası olmadığını dile getirdik. Özgecan kardeşimizin acısını paylaştığımız tweetlerde var. Onları sunduk savcıya. Mevcut atılan tweetin Özgecan ile ilgisi yok. 2 kişi arasında geçen tweeti attığım kişin profil adresini mentionlayıp genele atılmış gibi bir algıyla büyük bir linç kampanyası vardır ortada. Tweette değişiklik yapılmış. Mini eteğin Özgecan’la ne alakası var. Bu karda kışta hepiniz paltoyla geziyorsunuz. Orada Özgecan’dan bağımsız bir konu var” dedi.
Tweetin Özgecan’la ilgisi olmadığını söyleyen Doğan, “O kişinin menfaati için söylemişim. Mini etekle sokağa çıkarsan kaza tecavüz ediyorlar, köpeğe tecavüz ediyorlar. ‘Bu kadar sapığın olduğu yerde biri de seni taciz eder’ demişim. Buradan da linç ediliyoruz. Bunu söylemek linç edilecekse, linç kampanyası için araç olarak kullanılacaksa öncelikle anaları, babaları linç edin. O kişiden şikayetçi olacağım. Bununla ilgili algı yaratan gazeteci televizyoncu her kim varsa hepsinden şikayetçi olacağım. Türkiye eski Türkiye değil. Eski Türkiye’nin kodlarıyla bu günkü Türkiye’yi okumaya çalışanlar büyük bir gaflet ve delalet içindedirler.