AB projesi için gittikleri İspanya’da 2 öğrenci ve 1 öğretmenin boğulmasının ardından Gelibolu’da yas ilan edildi. İlçedeki okullarda ölen öğrenciler için tören düzenlendi. Gelibolu Anafartalar işitme engelliler okulu öğrencilerine, uzman hekimler tarafından psikolojik destek verilmeye başlandı.
Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden Avrupa Birliği (AB) projesi dolayısıyla İspanya’ya giden gruptaki 1 öğretmen ve 2 öğrenci, tatil beldesi Marbella’da denizde boğularak ölmüştü. Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Atik Ekin, 2 öğrenci ve 1 öğretmenin hayatını kaybettiğini, 1 öğrencinin ise dalgaların arasından kurtarılarak tedavi altına alındığını söyledi.
Atik, “Engellilere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Beceriler Kazandırma’ projesi dolayısıyla bulundukları İspanya’nın Malaga/Marbella şehrinde bulunan işitme engelli 10 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen, proje eğitim faaliyetlerini gün içerisinde tamamladıktan sonra, yerel saat ile 15:00 sularında, bilişim teknolojileri öğretmenimiz Ümit Nalbant (29) ile öğrencilerimizden 11. sınıf öğrencimiz Şakir Çelik (19) ve 12. sınıf öğrencimiz Serdar Fidan (18), deniz kenarında dalgalara kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdir. 11. sınıf öğrencimiz Hurşit Özbay kurtarılmış ve hastanede tedavi altına alınmıştır. İlçe olarak büyük acı ve üzüntü içerisindeyiz. Öğretmen ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet, tedavisi devam eden öğrencimize acil şifalar diliyoruz. Bütün eğitim camiamızın ve milletimizin başı sağ olsun. Bu büyük ve acı kaybımız sebebiyle ilçemiz okul ve kurumlarında yapılması planlan bütün faaliyetler iptal edilmiştir” dedi.
ÖĞRENCİLERE PSİKOLOJİK DESTEK
Çanakkale Aile ve Toplum Hizmetleri’nden el işaretleri ile konuşma bilen psikolog danışmanlar ilçeye gelerek, derse giremeyen öğrencilere psikolojik destek vermeye başladı. Ankara’dan da özel eğitimli uzmanların geleceği ve öğrencilere bir süre destek verecekleri belirtildi. Öte yandan, 56 öğrencisi olan okulda, bazı veliler yaşanan bu acı olay üzerine okula dilekçe vererek, çocuklarının morallerinin düzelmesi için izin aldı.
İLÇEDEKİ OKULLARDA TÖREN YAPILDI
Bugün 100. Yıl Barış Ortaokulu’nda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için kısa bir tören yapıldı. Okul Müdürü Musa Kartal, “Eğitim amaçlı gittikleri İspanya’nın Marbella şehrinde öğretmen ve 2 öğrencimizi maalesef kaybettik. Öğretmen ve öğrencilerimizin ailelerine baş sağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyoruz” dedi.