Malatya’da dün gece cinnet getiren şahsın öldürdüğü eşi ve 2 çocuğunun cenazeleri, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bingöl’e gönderildi.
Cinnet geçiren babaları Selahattin G. tarafından uykuda öldürülen Miraç (9) ve Berrak (5) ile anneleri Ayşe G.’nin (35) cenazeleri, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere karayolu ile Bingöl’e doğru yola çıktı. Adli Tıp önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan katil zanlısı Selahattin G.’nin eniştesi İbrahim Halil Işık, ailece şokta olduklarını belirterek, “Bir karıncayı dahi inceltmeyen bir yapıdaydı kaynım. Bir iki gün önce tedavi amaçlı psikiyatri doktoruna gitti. Bildiğim kadarıyla öyle büyük çaplı bir psikolojik sorunu yoktu. Zaten doktor da fazla bir şeyi olmadığı için ilaç verdiğini biliyorum. Ancak o ilacı da kullanmamış sanırım. Ancak kendi kafasında bazı şeyleri şartlandırmış kendisine” diye konuştu.
Selahattin G.’nin maddi bir probleminin kesinlikle olmadığını söyleyen Işık, “Bu vahim olay aileyi son derece üzdü” dedi. Katil zanlısının öldürdüğü eşi ile akrabalık bağının da bulunduğunu belirten Işık, Selahattin G.’nin nasıl böyle bir olayı işlediğine ise hala inanamadığını söyledi.
Adli Tıp önündeki bekleyiş sırasında aile ile yakından ilgilenen Malatya Bingöllüler Derneği Başkanı Nusret Butakın da, acı bir olay yaşadıklarını söyledi. Yaşanılan olayın çok acı bir durum olduğunu belirten Butakın, “Rabbim geride kalanlara sabır versin” dedi.
Aileyi yakından tanıdıklarını belirten Butakın, olay gecesi hakkında da bilgiler verdi. Selahattin G.’nin gece geç saatlerde işten gelince cinnet geçirdiğini ve cinayetleri işlediğini belirten Butakın, cenazelerin Bingöl’de toprağa verileceğini söyledi.