Siirt’in Şirvan ilçesi İkizler köyünde uzun namlulu silahlarla uğradığı saldırıda hayatını kaybeden kadının katil zanlısı eşi çıktı.
Edinilen bilgiye göre Şirvan ilçesinde ikamet eden Sonçiçek Kocaağa (30), 8 Nisan akşamı evinin camından dışarıya bakarken isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. 3 çocuk annesi ve 6 aylık hamile Sonçiçek Kocaağa, yapılan otopsinin ardından Siirt’te defnedilmişti. Olay sonrası ölen kadının eşi Zeyidin K. ve akrabaları olduğu iddia edilen A.K. adlı 2 zanlı ’cinayet şüphelisi’ sıfatıyla ifadeleri aldıktan sonra serbest bırakıldı.
ÖZEL EKİP KURULDU
Kocaağa’nın cinayeti ile ilgili İl Jandarma Komutanlığı’nca özel bir ekip kuruldu. Bu ekip, 1 aylık bir çalışma sonucunda maktul Sonçiçek Kocaağa’nın, eşi Zeyidin K. isimli şahıs tarafından öldürüldüğünü tespit etti. Katil zanlısı şahsın İstanbul’da sahte kimlikle gizlenmeye çalıştığı yönünde bilgiler elde edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, adli makamlar ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı koordineli çalışma sonucu şüpheli şahıs, İstanbul Bayrampaşa’da yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca "Tasarlayarak Adam Öldürmek" suçundan tutuklandı.
Siirt’in Şirvan ilçesi İkizler Muhtarı Abdulhakim Yarar, köyde çiftçilikle uğraşan zanlı Zeyidin K.’nın sara hastası olduğunu iddia etti. 20 hane olan İkizler köyü Şirvan merkeze 17 kilometre, şehir merkezinde de 48 kilometre uzaklıkta.