Başkent’te, TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı 17 Eylül 2014 tarihinde "evlilik teklifini reddettiği" gerekçesiyle 15 yerinden bıçaklayarak öldüren sanık Orhan Munis’in "tasarlayarak adam öldürme" suçundan yargılanmasına devam edildi. Gergin geçen duruşmada Kaçmaz’ın babası Dilaver Süleymanoğlu mahkeme başkanına, "Sanık hakkında en üst cezanın verilmesini istiyorum, aksi halde kendimi adliye önünde yakacağım" dedi.
Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3. duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Munis, maktule Hatice Kaçmaz’ın babası Dilaver Süleymanoğlu, ağabeyi Gökmen Süleymanoğlu ile yakınları ve taraf avukatları katıldı.
Duruşmada, kimlik tespitinin ardından tanıklar ayrı ayrı dinlendi. Olayın görgü tanığı Melike K., olayın olduğu gün öğleden sonra Hatice Kaçmaz’ın ablası Birgül Süleymanoğlu’nun annesini arayarak, "Hatice’ye ulaşamıyoruz" demesi üzerine annesiyle beraber dışarı çıkıp evlerinin etrafındaki parklara baktıklarını ancak bulamadıklarını belirtti.
Melike K., Hatice Kaçmaz’ın telefonunu aradığını ancak cevap alamadığını anlatarak, şöyle devam etti:
"Daha önce Hatice Abla benim telefonumdan sanığı aramıştı, bu nedenle sanık da benim telefon numaramı kaydetmişti. Hatice Abla da ’bu telefonu kaydet, seni bu telefon numarasından ararsa açma, korkuyorum’ demişti. Neden korktuğunu bilmiyorum ama bana ’sen açma’ dedi. Hatice’yi ararken ben de kayıtlı telefondan sanığı aradım, telefonu açtı. ’Hatice Abla sizin yanınıza gelecekmiş, sizin yanınızda mı?’ dedim. O da ’yanımda değil’ dedi. ’Gördünüz mü?’ diye sordum, 1 saat önce gördüğünü ve parkta olduğunu söyledi. Nasıl olduğunu sordum, ’yanımda kurbanlık bıçak vardı’ dedi, bir şey yaptınız mı diye sordum; ’şu anda kapatmam gerekiyor, karakoldayım’ dedi ve telefonu kapattı. Ablası Birgül aradığında Hatice’nin dışarı çıktığını ve sanıkla buluşacağını anneme söylemiş. Bu nedenle onun yanında olabileceğini düşündüm, bu nedenle sanığı aradım, daha sonra tekrar eve koştum, anneme anlattım, annem tekrar aradı ne oldu diye, anneme ’kurbanlık bıçağı kullanmak zorunda kaldım’ demiş, ben daha önce 2 hafta kadar önce sanığı görmüştüm. Hatice Abla ile otururken yanımıza gelmişti, normal aralarında konuşmuşlardı, olağanüstü bir duruma tanık olmadım."
GÜVENLİK GÖREVLİSİ POLAT: "HATİCE KAÇMAZ BANA ’BENİ KURTAR’ DEDİ"
Olayın gerçekleştiği Yenimahalle İbrahim Karakoç Parkı’nda güvenlik görevlisi olarak görev yapan Soner Polat ise kendisinin olayla ilgili görgüye dayalı bilgisi olmadığını söyledi.
Olayın meydana geldiği yerde güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirten Polat, "Öğle yemeği için markete giderken sanık ile ölen şahsı çocuk park alanı içerisinde gördüm. Marketten gelince de güvenlik kulübesinin biraz alt tarafındaki çardağın altında her ikisini gördüm. Her ikisinde de sanık ile maktul arasında olağanüstü bir şeye tanık olmadım, herhangi bir tartışma ya da kavga görmedim. Güvenlik kulübesinde yemek yerken yaşlı bir amca geldi. Çardağın orada bir bayanın yerde yattığını söyledi. Kulübeden çıktım, gittiğimde bayan yerde yatıyordu. Ben baygın olduğunu düşündüm ancak yanına vardığımda kan izleri olduğunu ve yarı baygın olduğunu gördüm. Kendisine ’hanımefendi iyi misiniz?’ diye sordum. ’Kurtar beni’ dedi. Kendi telefonum kulübede şarjda olduğu için çocuklardan birinin telefonu alıp önce 112’yi sonra 155’i aradım. Orada olayı gören herhangi birisine tanık olmadım" ifadelerini kullandı.
DURUŞMADA GERGİN ANLAR
Görgü tanıklarının ifadelerinin ardından konuşan sanık Orhan Munis, Melike K. ve annesinin bir önceki celse verdiği ifadelerine yönelik, "Adem Munis benim ağabeyimin oğludur. Melike de Adem ile görüşmektedir. Beni yakından tanıyorlar. Hatice’nin evinde birlikte oturup yemek yediğimiz zamanlar da oldu. Bunları inkar ediyorlar. Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" dedi.
Bu sırada duruşma salonunda dinleyiciler kısmında bulunan Hatice Kaçmaz’ın yakını Yavuz Süleymanoğlu ayağa kalkarak, sanık Orhan Munis’e, "Senin yeminin tutar mı lan" deyip küfretti. Süleymanoğlu, hakaret içerikli söz söylediği ve duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle duruşma salonundan çıkarıldı.
Savunmasına devam eden sanık Orhan Munis, "Melike K.’nın ifadesi yalandır yani Melike K.’nın beni tanımadığı ve 15 gün önce gördüğü hususları doğru değildir, telefonu kaydettiği ve Hatice’nin ’telefonu kaydet, açma’ şeklindeki sözleri doğru değildir" dedi.
BABA SÜLEYMANOĞLU: "YARDIM ETMİŞ OLSAYDI KIZIM KENDİSİ 112’Yİ ARAMAZDI"
Hakimden söz alarak konuşmak istediğini söyleyen baba Dilaver Süleymanoğlu, "Sanık tamamen yalan söylüyor, kızıma iftira atıyor" dedi.
Sanık Orhan Munis’in kızı ile Haziran’da görüştüğünün yalan olduğunu belirten Süleymanoğlu, "Kızımı bıçaklayıp gitmiştir ve kızım daha sonra 155’i ve 112’yi aramıştır. Yardım etmiş olsaydı, kızım kendisi aramazdı. Tamamen iftira ve yalan söylüyor. Kardeşini öldürdüğünde 8 bıçak vurmuştur; sanık hakkında en üst cezanın verilmesini istiyorum aksi halde kendimi adliye önünde yakacağım" ifadelerini kullandı.
Mahkeme, sanık Orhan Munis’in tutukluluk halinin devamına ve Hatice Kaçmaz’ın avukatlarından Döndü Ceren Şimşek’in dilekçesinde sunduğu CD’deki ses kayıtlarının CD’nin bilirkişiye tevdi edilerek, içeriğinin rapor halinde dosyaya sunulmasının istenmesine karar verdi. Duruşma 1 Temmuz 2015 saat 11.00’a ertelendi.