Adana’da bir kişi otomobilin içinde ölü bulundu. Olay yerine gelen bir kadın ölen kişinin kocası olduğunu sanarak, "Memduh" diye ağlamaya başladı. Gerçeği öğrenen kadın, bu kez ölen akrabası için ağladı.
Edinilen bilgiye göre olay, Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Su Ürünleri Mühendisi olan ancak Çukurova Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde öğretmen olarak görev yapan Erhan Kalenderoğlu (40) 33 HZ 033 plakalı otomobiliyle evden ayrılıp bir daha dönmedi. Bunun üzerine akrabaları Kalenderoğlu’nu aradı ancak bulamadı. Sabah, Kalenderdoğlu’nun oğlu Serkan ve yeğeni Kalender Kalenderoğlu 8. Yıl Bulvarı’ndan giderken Kalenderoğlu’nun otomobilini yol kenarında gördü. Hemen araçlarından inip otomobilin yanına gelince Kalenderoğlu’nun arka koltukta cansız halde yattığını gördü. Bunun üzerine hemen sağlık ekiplerine haber verdiler. Otomobilin kapısını açmaya çalıştılar ama bir türlü açamadılar. Oğlu ve kuzeni kapıyı açamayınca önce arka da kelebek camı kırıp kapıyı açmaya çalıştı ancak yine olmadı. Bunun üzerine kuzeni Kalenderoğlu yumrukla ön sağ camı kırıp kapıyı açtı. Bu arada olay yerine gelen sağlık ekipleri de şahsa müdahale etti ancak hayatta olmadığı belirlendi. Bunun üzerine yakınları gözyaşlarına boğuldu. Oğlu Kalenderoğlu ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
"MEMDUH" DİYE AĞLADI, AKRABASI ÇIKTI
Kalenderoğlu’nun öldüğünü duyan akrabaları olay yerine akın etti. Emekli öğretmen Neriman Kalenderoğlu da koşarak olay yerine geldi. Kalenderoğlu ağlayarak geldiği olay yerinde polis tarafından durduruldu. Kalenderoğlu ölen akrabasını kocası sandığı için polise "Memduh, Mehduh" diye seslendi. Bir süre önüne gelen herkese "Memduh" diye seslenerek onu arayan Kalenderoğlu, daha sonra kocasının seslenmesiyle onun ölmediğini gördü. Bunun üzerine kocasından yeğeninin öldüğünü öğrenerek, akrabası için gözyaşı dökmeye başladı.
Bu arada Kalenderoğlu’nun alkol aldığı bu nedenle eve gidemediği otomobilde yattığı ileri sürülerken, polis olayla ilgili inceleme başlattı. Kalenderoğlu’nun cenazesi otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı.