Zonguldak’ta 4 Nisan 2014 tarihinde maden işçisi 45 yaşındaki Hüseyin Aydın’ın ölmesi sebebiyle ocak çavuşu hakkında “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında yoğun kömür tozuna maruz kalarak hayatını kaybeden Hüseyin Aydın’ın ölümüyle ilgili ocak çavuşu Mustafa K. hakkında işçilerin yanında bulunması gerekirken yemeğe çıktığı için “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamenin bilirkişi raporunda, Mustafa K.’nın ocaktan yemek için erken çıktığı, olayı öğrenmesiyle tekrar ocağa girdiği belirtildi. Mustafa K.’nın yemek için işçilerle birlikte çıkması gerekirken erken çıkması nedeniyle olayda tali kusurlu olduğu kaydedildi.
Olay, Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel bir şirkete ait maden ocağında 4 Nisan 2014 tarihinde meydana geldi. Hüseyin Aydın, ocakta çalıştığı sırada bir anda yere yığıldı. Hüseyin Aydın’ın yerde yüzüstü şekilde yattığını gören arkadaşları hemen sağlık ekiplerini çağırdı. Hastaneye kaldırılan Hüseyin Aydın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastanede yapılan otopsi ve Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda Aydın’ın yoğun kömür tozuna maruz kalması sonucu öldüğü belirtildi.