Adana’da DSİ’ye ait sulama kanalına atlayarak ölmek isteyen 75 yaşındaki kadın, kanala atlayan lastikçi tarafından kurtarıldı. İnsanlık görevini yaptığını söyleyen lastikçi, her yıl en az 10 kişiyi kurtardığını söyledi.
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde meydana geldi. 75 yaşındaki Elmas S., Kıyıboyu Caddesi’nde DSİ’ye ait sulama kanalı üzerindeki bir köprüye gelerek bir süre etrafa baktıktan sonra, köprüden suya atladı. Kadın yüzme bilmediği için su üzerinde bata çıka gitmeye başladı. Bu arada kadını gören vatandaşlar "boğulan var" diye bağırmaya başladı. Kıyıboyu Caddesi’nde lastikçilik yapan 50 yaşındaki Harun Doğdu bu sesleri duyarak dışarı çıkıp baktığında, bir kadının su üzerinde yüzüstü sürüklendiğini gördü. Doğdu, hiç düşünmeden kıyafetiyle kanala atlayıp kadını tutarak, güçlükle kenara kadar getirdi. Burada ise kadını cadde kenarında bir tamirhanede çalışan Irak uyruklu Muhammet Sabah tutup kıyıya çıkardı.
Yaşlı kadın sudan çıktıktan sonra demir parmaklıklara tutunarak korkmuş bir şekilde beklemeye başladı. Hiç konuşmayan kadını olay yerine gelen sağlık ekipleri, ambulansa bindirerek Adana Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yaşlı kadının hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.
Bu arada yaşlı kadını kurtaran Harun Doğdu ise kadını suyun yüzeyinde yüzüstü görünce hemen suya atlayıp kenara getirdiğini, arkadaşlarının ise kıyıya çıkardığını belirterek, "Ben görevimi yaptım. Her yıl burada en az 10 kişiyi kurtarıyorum. Arkadaşlar dükkanına cankurtaran yaz diyorlar. Yaşlı kadını kurtardığım için çok mutlu oldum" diye konuştu.