Eskişehir’de, motosikletle çarpışan kamyonetin sürücüsü, kaza sonrası yerde yatan yaralının aracıyla üstünden geçerek olay yerinden kaçtı. Kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, kamyonetiyle kaçan sürücüyü peşine düşen vatandaşlar yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, plakaları ve sürücüleri öğrenilemeyen kamyonet ile bir motosiklet Şirintepe Mahallesi Örme Sokak ile Söğütçü Sokak kesişiminde çarpıştı. Akşam 19.10 sıralarında meydana gelen ve 2 kişinin ağır yaralandığı kaza bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde, kamyonetle motosikletin çarpışması, kaza sonrası motosiklette bulunan bir kişi kamyonetin altına fırlaması yer alıyor. Daha sonra bir süre olay yerinde duran kamyonet sürücüsünün aracının altına fırlayan kişinin üstünden geçerek kaçması da kameralar tarafından kaydedildi. Ayrıca görüntülerde, kaza sonrası kaçan kamyonet sürücüsünü peşine düşen vatandaşlar da görülüyor.
Olay yeri yakınında bulunan bir iş yerinin sahibi Cengiz Şimşek, kaza anını anlattı. Şimşek, “Dün akşamki olan kazada kamyonet buradan geliyor. Normalde “Dur” ihtarına uyup kontrol edip geçmesi lazım. Ama kontrol edip geçmediği için yan yoldan gelen motosiklet, kamyonetin altında kalıyor. Kaldığı zamanda tekrar üzerinden tekerlekle geçiyor. Kamyonet kaçtı, ama bir arkadaşımız gitti önünü kesti ve adamı geri getirdi. Adamın kafası bir milyon, alkol almıştı. Adamın durumu çok ağır. Kamyonet sürücüsü adamın boynundan geçti. Burada çok kaza oluyor, çünkü yol ağzı. Kimse “Dur” ihtarına uymuyor. Geçenlerde de bir kaza daha olmuştu. Ağaca çarptı araba, hala izi duruyor. Günde zaten burada 3-4 tane kaza oluyor. Vatandaşlar da burada imza falan topladılar. Kimseden ses seda yok. Muhtara da söylemişler ilgilenen yapan yok. Buraya ışık ya da levha gibi bir şey düşünülürse buradaki vatandaşlar için daha iyi olacak” dedi.
Öte yandan vatandaşlar tarafından yakalanan kamyonet sürücüsünün polis ekiplerine teslim edildiği öğrenildi.