Belçikalı turistin Sakarya’da konakladığı sırada unuttuğu, içerisinde 3 bin TL ile pasaport ve banka hesap kartlarının bulunduğu cüzdan, görevli personelin uzun süren çabası sonucu kendisine ulaştırıldı.
Belçika’dan bisikletiyle birlikte Türkiye’ye geldiği öğrenilen 49 yaşındaki Belçikalı Segers Lucmaria, Ankara’ya gittiği sırada Sakarya’nın Akyazı ilçesine konaklamak için geldi. Geceyi Akyazı’da geçiren Lucmaria, daha sonra otelden ayrıldı. Belçikalı turistin kaldığı odayı kontrol etmek için odaya giren görevli personel Ziya Özlü, oda içerisinde cüzdan olduğunu fark etti ve Segers Lucmaria’ya ulaşmaya çalıştı. Bir türlü kendisine ulaşamayan Özlü, daha sonra Belçika Konsolosluğuna ulaşmaya çalıştı ancak hafta sonu olması sebebiyle başarılı olamadı.
Ardından Bolu Mudurnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşme sonrası Belçikalı turistin Bolu’nun Mudurnu ilçesinde olduğunu ve cüzdanını orada kaybettiğinin farkına vardığı öğrenildi. Lucmaria, Mudurnu ilçe Emniyet Müdürü Hikmet Başer’in yardımıyla Akyazı’ya cüzdanını almaya geldi.
İçerisinde yaklaşık 3 bin TL ile banka hesap kartları ve pasaportun olduğu cüzdanının kendisine teslim edilmesiyle büyük mutluluk yaşayan Lucmaria, Ziya Özlü ve polis ekiplerine teşekkür etti.