Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde kontrolden çıkan bir otomobil karşı şeride geçerek otobüsle kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1 kişi ağır yaralandı.
Kaza, Kapaklı Şehit Vahit İnce Üstgeçidi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Kapaklı-Çerkezköy istikametinde seyir halinde olan Fikret Güner yönetimindeki 34 FM 7936 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjdeki tel örgüleri yıkıp yolun karşısına geçti. Otomobil, bu sırada karşıdan gelmekte olan Mustafa Alp yönetimindeki 59 S 4177 plakalı otobüsle kafa kafaya çarpıştı. Otobüs, çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkarak bariyerleri yıkıp, yol kenarındaki yağmursuyu kanalına düştü.
Kazada otobüs ve otomobil kullanılamaz hale gelirken, 34 FM 7936 plakalı otomobil sürücüsü Fikret Güner ağır yaralandı. Yaralıya ilk müdahale kısa sürede olay yerine gelen 112 ekiplerince yapıldı. Yaralı sürücü yapılan ilk müdahalenin ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan yolda Kapaklı emniyeti tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Cam kırıkları, otomobil parçaları ve yağ ile kaplanan yolda kumlama çalışması yapılabilmesi için Kapaklı Belediyesi ekiplerine haber verildi. Belediye ekiplerinin gelmemesi üzerine bir polis ve vatandaş, bölgede bulunan hafriyat alanından ellerindeki kova ile taşıdıkları kumu yola döktü. Meydana gelen kazada hurda yığınına dönen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırılırken, yağmursuyu kanalına düşen otobüs ise kazadan saatler sonra bulunduğu yerden kaldırıldı.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.