Afyonkarahisar’da sahte parayla esnafları dolandıran 3 şahıs, Uşak’ta yakalandı.
Edinilen bilgilere göre olay, Kurtuluş Caddesi’nde meydana geldi. Giyim mağazası işleten Şerife Gölcük Görgöz (28), dükkanına gelen kadın kalpazan tarafından dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Dolandırıcılık olayı ise güvenlik kameralarına an be an yansıdı. Kameralara yansıyan görüntülerde, dükkana giren kadın, yeğenine bir kot pantolon almak istediğini söylüyor. Tezgahtaki pantolonlardan birisini aldıktan sonra Görgöz’ün yanına gelen kadın, cüzdanından 200 TL çıkararak iş yeri sahibine veriyor. Daha sonra paradan şüphelenen iş yeri sahibi para kalemi ile 200 TL’lik banknotu kontrol ediyor. Paranı sahte olduğunu anlayan Görgöz, parayı yan tarafta bir başka esnaf arkadaşına götürüyor. Şerife Gölcük Görgöz, diğer esnafın da paranın sahte olduğunu söylemesi üzerine dükkanına gelerek, parayı dolandırıcı kadına geri veriyor. Parayı alan dolandırıcı, dükkandan ayrılıyor.
Olayın, aynı yöntemi başka bir esnafa uygulamaya çalışan dolandırıcıların yakayı ele vermesiyle ortaya çıktığı kaydedildi. Alınan bilgilerde, kalpazanların 3 kişilik bir şebeke oldukları ve kentte bir çok esnafı dolandırdıkları belirtilirken, şebeke üyelerinin polisin sıkı takibi sonucu sahte paralarla birlikte Uşak’ta yakalandıkları kaydedildi.
“DOLANDIRICI ‘NASIL OLUR’ DİYEREK ÇIKTI GİTTİ”
Esnaf Şerife Gölcük Görgöz ise başından geçen olayı şöyle anlattı:
“Dükkana öğrenci görünümlü bir kız geldi ve çocuk pantolonu almak istediğini söyledi. Gösterdik ürünleri, sonra 200 TL uzattı. Parayı elime aldığımda anladım, fakat kalem çektim üzerine mecburen. Emin olamadım. Kalemde de belli olmayınca yandaki esnaf arkadaşıma gittim, gösterdim. O da sahte olduğunu söyledi. Geriye dönüp paranın sahte olduğunu söyledim. ‘Nasıl olur’ diyerek bir anda panikleyip dükkandan çıktı gitti. O anda polisleri çağıramadık tabii. Sonra polislere bildirdik durumu, geldiler. Fotoğrafları görüntüleri aldılar, sonra yakalanmışlar. Polisler akşam geri geldiler, tekrardan kamera kayıtlarını aldılar ve Uşak’ta yakalandıklarını söylediler.”
Esnaf Görgöz, diğer esnaf arkadaşlarını kalpazanlık ve dolandırıcılık olayına karşı uyarmayı da ihmal etmedi.