Altınşehir’de Suriyeli sığınmacılar ile bölge halkı arasında kavga çıktı. Kısa sürede büyüyen kavga bir süre sonra silahlı kavgaya dönüşünce, olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi.
Alınan bilgiye göre, Güvercintepe’de ikamet eden bir grup Suriyeli sığınmacı ile bölge sakinleri arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde başlayan ve büyüyerek devam eden tartışma bir süre sonra yerini silahlı kavgaya bıraktı.
BÖLGEYE TAKVİYE POLİS EKİPLERİ SEVK EDİLDİ
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, taraflara müdahalede yetersiz kalınca bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi. Ardından olay yerine gönderilen çevik kuvvet ekipleri ise cadde ve sokak başlarında güvenlik önlemleri alarak tarafların yeniden bir araya gelmesine engel olmaya çalıştı.
SEMT SAKİNLERİ SOKAKTA SOPALARLA BEKLEDİ
Ara sokaklara giren zırhlı polis araçları tarafları birbirlerinden uzaklaştırmaya çalışırken, semt sakinleri de ellerinde sopalarla beklemeye başladı. Tansiyonun bir türlü düşmediği bölgede bazı vatandaşlar bir Suriyelinin ikamet ettiği evi ateşe verdi. Ateşe verilen ev bir anda alevlere teslim olurken, yangına itfaiye ve TOMA aracı ile müdahale edildi. Zaman zaman silah seslerinin duyulduğu bölgede çıkan olaylarda ölü ya da yaralının bulunup bulunmadığı henüz bilinmiyor.
Bölgedeki gergin bekleyiş sürerken, olay yerine yeni takviye polis ekiplerinin sevk edildiği öğrenildi.