Kocaeli’nin İzmit ilçesinde aranması olan bir şahsı takip eden polis memuru, zanlı tarafından kasığından vurularak yaralandı. Olayın ardından silah zoruyla gasp ettiği araçla kaçmaya çalışan zanlı polis ekipleri tarafından bacağından vurularak gözaltına alındı.
Kocaeli’nin İzmit ilçesince bir polis memuru aranması olan kişi tarafından vurularak yaralandı. Alınan bilgiye göre, aranması olan bir şahsı takibe alan İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri şahısların İzmit Öğretmenevi içine girdiğini görünce peşlerine düştü. Aranması olan Emre Karabacak’ı yakalamak isteyen polis ekipleri Öğretmenevi’nde kimlik kontrolü yaptı. Aranan şahsa burada rastlayamayan polis ekipleri, daha sonra Öğretmenevi içini kontrol etmek istediği esnada tuvaletten çıkan Emre Karabacak ile karşılaştı.
Öğretmenevi resepsiyon önünde karşısına çıkan polisi gören Emre Karabacak gözaltına alınacağını anlayınca belindeki silah ile Edem Ceylan isimli polis memuruna ateş açtı. Kasığına isabet eden kurşunla yaralanan polis memuru da silahına sarılarak Emre Karabacak’ı bacağından vurdu. Yaralı haldeki Emre Karabacak yoldan geçmekte olan bir aracı silah zoruyla gasp ederek hızla kaçtı. Polis ekipleri kaçan şahsı yakalamak üzere bölgede çalışma başlatırken yaralanan polis memuru ambulansla İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralanan polis memurunun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Meydana gelen olay nedeniyle bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Gasp ettiği araçla İzmit Sekapark’ta bulunan film platosu mevkiindeki ormanlık alanda araçtan inerek kaçmak isteyen Emre Karabacak burada polis ekiplerinin dur ihtarına uymayınca, ekipler tarafından bacağından tekrar vurularak etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan Emre Karabacak, olay yerine çağrılan ambulansla İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Gözaltına alınan zanlı ambulansa bindirildiği sırada basın mensuplarının “Polise neden ateş ettiniz?” sorusu üzerine “Öyle olması gerekiyordu” şeklinde cevap verdi.
Bacağından iki kez vurularak etkisiz hale getirilen ve gözaltına alınarak İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne kaldırılan zanlının üzerinden Abdulkadir Özketen adına düzenlenmiş bir sahte kimlik çıktığı da öğrenildi. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.