Bursa’da kilidini çözen ve başıboş kaldığı binanın kapısının açık unutulmasından dolayı dışarıya çıkan pitbull köpeği, 12 yaşındaki bir çocuğu yaraladı. Sırtından, sol baldırından ve kolundan ısırılan çocuk yerde köpekle boğuşurken yardımına yetişen 5-6 esnaf sayesinde ölümden kurtuldu. Pitbull ise belediye ekiplerince uyuşturucu iğne atılarak etkisiz hale getirildi.
Alınan bilgiye göre, olay merkez Yıldırım ilçesinde meydana geldi. 12 yaşındaki Emir Güleç, sabah saatlerinde okula gitmek için evinden ayrıldı. Köpeğin bağlı olduğu evin önüne geldiklerinde Emir Güleç karşısında pitbull köpeğini gördü. Boş bir evde bakılan ve zincirini kırdığı öğrenilen pitbull, kapının açık unutulmasından dolayı dışarıya kaçarak Güleç’e saldırdı. Güleç’in sol baldırını, sırtını ve kolunu ısıran köpek, mahalle sakinlerinin yardımıyla güçlükle kontrol altına alındı. 5-6 esnaf yetişerek Emir Güleç’i ölümden kurtardı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Güleç’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hastane tarafından 5 gün rapor verilen Güleç, taburcu edildi.
Öte yandan yaşadığı dehşet anını İHA’ya anlatan 12 yaşındaki Emir Güleç, okula gitmek için dışarıya çıktığını, boş binanın önünde beklerken açık bırakılan kapıdan çıkan pitbull cinsi köpeğin bir anda kendisine saldırdığını söyledi. Yere düştüğünde köpeğin kendisine saldırmaya devam ettiğini belirten Güleç, mahalle sakinlerinin kendisini kurtardığını dile getirdi.
KÖPEK UYUŞTURUCU İĞNEYLE SAKİNLEŞTİRİLDİ
Olayın ardından Güleç’in ailesi polis karakoluna giderek müracaatta bulundu. Polis ekipleri ile birlikte köpeğin bağlı olduğu yere gelen Yıldırım Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, köpeği uyuşturucu iğneyle sakinleştirdi. Ardından köpeği kamyonete yükleyen ekipler, hayvan barınağına götürdü.
Olayı anlatan baba Mustafa Güleç, "Oğlum sabah 07.00 civarında okula giderken olay meydana geldi. Kapıdan çıktıktan sonra oğlum, köpekle karşılaşmış. Köpekle boğuşuyorlar ve sol baldırından ısırıyor. 5-6 esnaf yetişip oğlumu kurtarmış. Çocuk hastanede 5 gün rapor aldı. Köpeğin sahibini bulduk ve işlem başlattık. Köpek normalde boş bir evde kalıyor. Evin kapısı açık unutulunca evden çıkıyor. Oğlumla karşılaşınca sol ayağını parçalıyor. Mahalledeki esnafın yardımıyla oğlum köpekten kurtarılmış" dedi.