Maltepe’de buji ve çekiçle camlarını kırdığı otomobilleri soyan cezaevi firarisi zanlı, önce güvenlik kamerasına ardından polise yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Küçükyalı bölgesinde bir vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, otomobilden laptop çalındığını tespit etti. Çevredeki güvenlik kamera kayıtlarından yola çıkan ekipler olayı gerçekleştiren şüphelinin eşkali üzerinden soruşturma başlattı. Şüphelinin izine Maltepe’de rastlayan güven timleri zanlıyı Bağdat Caddesi üzerinde gözaltına aldı. Ardından emniyete götürülen şüpheli sorguya alındı. Zanlının evinde yapılan aramalarda ise çalıntı olan birçok malzemeye el konuldu.
CEZAEVİ FİRARİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Yapılan soruşturmanın ardından gözaltına alınan M.D.’nin aynı zamanda cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüpheli yeniden cezaevine gönderilirken çalıntı olduğu tespit edilen malzemelere de el konuldu. Şüphelinin olayı gerçekleştirdiği aracın H.K. (42) isimli arkadaşı tarafından kiralandığı öğrenilirken ve M.D.’nin kendi resmini yapıştırdığı H.T.D. isimli erkek şahıs adına düzenlenmiş ehliyet ele geçirildi. Bunun yanı zanlının Anadolu yakasında çok sayıda otomobilden hırsızlık olayına karıştığı bildirildi.
HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan, yaşanan hırsızlık anı çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, şüpheli önce otomobiliyle aracın çevresinde inceleme yapıyor. Ardından şüpheli elindeki cisimle aracının camını kırıyor. Şüpheli daha sonra aracın içindeki laptopu çalarak uzaklaşıyor.