Güngören’de bir esnaf, 3 aydır yanında çalışan elemanını kendisinden çaldığı malları pazarda satarken suçüstü yakaladı. Mallarını çaldığını itiraf eden hırsız, esnafın ayaklarına kapanarak adeta yalvarırken, hırsızın yakalanma anı ve sonrası cep telefonu kamerasına an be an yansıdı.
Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 09.00 sıralarında Güngören Tozkoparan Semt Pazarı’nda yaşandı. İddiaya göre, Bahçelievler Soğanlı’da Tamer Eker’e ait bebek giyim ürünleri imalathanesinde çalışan Cemal G. (45) isimli şahıs, 3 ay içerisinde dükkandan yaklaşık 15 bin liralık malı yavaş yavaş çalmaya başladı. Eker’in durumu fark etmemesi üzerine zanlı, çaldığı malları satmak için ortağı Dursun K. ile görüştü. Ortağı Dursun K. ile anlaşan zanlı, ortağının bulduğu tezgahtara malları satması için verdi. Her şey bu şekilde devam ederken, semt pazarında çalıntı malları satan tezgahtarın yanındaki komşu esnaf, Eker’in mallarını gördü.
PAZARCININ SİTEMİ HIRSIZI ELE VERDİ
Durumunu hemen telefonla Eker’e bildiren esnaf, “Hani siz pazara mal vermiyordunuz? Pazarda sizin mallardan satıyorlar” dedi. Eker ise “Hayır biz pazara mal vermiyoruz” diye karşılık verdi. Bunun üzerine esnaf, “Mallarınız burada satılıyor” deyince Eker, mallarının çalındığının farkına vardı. Soluğu hemen pazarda alan Eker, çalıntı malların satıldığı tezgaha gelerek, malları inceledi. Ardından tezgahtara malları kimin getirdiği sordu. Tezgahtarın durumu anlatması üzerine hırsızlık olayı ortaya çıktı.
PAZARDA HIRSIZIN GELMESİNİ BEKLEDİ
Tezgahtardan mallarını çalan hırsızın ertesi gün mal getireceği bilgisini öğrenen Eker, durumu kardeşi ve oğluna anlattı. Bunun üzerine Eker, sabah saatlerinde kardeşi ve oğlunu alarak çalınan mallarının satıldığı pazara geldi. Burada yaklaşık 2 saat boyunca hırsızın gelmesini bekleyen Eker, malları getiren şahısları görünce şoka uğradı. Hemen hırsızın peşinden koşan Eker, mallarını çalan hırsızı suçüstü yakaladı. Ortağıyla birlikte yakayı ele veren zanlı, neye uğradığını şaşırarak, bir anda Eker’e yalvarmaya başladı.
“ZAMANINDA EKSİK OLAN MALLARI ÇALDIM”
Zanlı polisi çağırmaması için dakikalarca Eker’e adeta yalvardı. Ayaklarına kapanarak Eker’den af dileyen zanlı, yapılan baskı üzerine “Zamanında eksik olan malları çaldım” diyerek suçunu itiraf etti. Bunun üzerine Eker durumu polis ekiplerine bildirdi. Vatandaşlar ise zanlı için “Başka birinin canının yakmasın” diyerek Eker’e polisi aramasını söyledi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, zanlıları gözaltına aldı. Esnafın oğlu ise tezgahtaki mallar ile zanlının getirdiği malları çuvalın içerisine doldurarak polis teslim etti.
Eker’in oğlu Enes Eker, “Valla bu herhalde 2’inci parti mal, ilk 400 parça mal çalmışlar, bu da 400 tane. Daha önceden 1 parti daha mal götürmüşler. Suçüstü yakaladık, davacıyız” dedi. Tüm bu yaşananları ise Eker’in kardeşi tarafından cep telefonuyla an be an kaydedildi.
Zanlılar, Tozkoparan Polis Merkezi’nde ifadelerinin alınması sonrasında sevk edildikleri Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.