Küçükçekmece’de, düğün öncesi genç çiftin evine giren hırsızlar, 2 bin TL ve lüks otomobili çalarak kayıplara karıştı. Yaşanan olay güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgilere göre olay, Cennet Mahallesinde geçtiğimiz gün sabah saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Resmi nikahları kıyılan Ramaz Atış ve Tuğçe Atış çifti, ertesi gün yapılacak düğünleri öncesinde hazırlık için evlerine gitti. Geceyi evde geçiren yeni evli çift, sabah uyandığında hırsızlık şoku yaşadı. Eve giren zanlılar, yeni evli çiftin 2 bin TL’sini ve lüks otomobilini aldığı anlaşıldı. Olay yerine gelen polis, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.
Olayın mağduru olan ve bilgisayar tamirciliği yapan Ramazan Atış, “Olay dün sabah işte 05.30 ile 06.00 arasında oldu. Evin önüne geliyorlar bir araçla. Camdan tırmanıyorlar, evi arıyorlar. Çantayı falan atıyor diğer gözcülük yapana. Ondan sonra bir şey bulamayınca tekrar yatak odasına girip pantolonumu alıyorlar. Pantolonumu dışarıda karıştırıp paraları alıyorlar, cüzdanı alıyorlar. Daha sonra tesadüfen arabanın anahtarını buluyorlar. Çalıştırıp arabayı götürüyorlar” dedi.
OTOMOBİLİ KENDİ İMKANLARIYLA PARK HALİNDE BULDULAR
Olayı polise ihbar ettiklerini belirten Atış, “Polise falan bildirdik, parmak izi alındı. 7 saat sonra akşam 18.30 da kendi imkanlarımızla arabayı park edilmiş halde bulduk. Gittiği yeri tahmin ettik. Gittiği yeri kameralardan takip ettik. Kanarya’ya doğru indik. Kanarya’ya doğru inince oradan gidebileceği yerleri tek tek aradık. Arka sokaklarına her yerine girdik. 7 saat aradık. Tesadüfen bulduk. Bir sitenin bahçesine bırakmışlar. Arabada herhangi bir zarar falan yoktu. Kapılarını kilitlemiş bırakmışlardı. Yedek anahtarıyla biz de çalıştırdık” diye konuştu.
Atış, düğün öncesi yaşanan bu olayın morallerini de olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
Tuğçe Atış ise Pazar günü düğünü olduğunu belirterek yaşadıkları bu olayın çok kötü bir duygu olduğunu söyledi. Atış, söz konusu olaydan çok kötü etkilendiklerini ve hırsızların, yatarlarken kendilerine kötü bir şey yapmadıkları için Allah’a şükrettiklerini ifade etti.
Öte yandan, yaşanan hırsızlık güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi.