İstanbul ve Sakarya’da 52 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları ileri sürülen 11’i çocuk 43 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler emniyetten çıkarılırken gazetecilere tepki gösterdi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü çok sayıda ev ve iş yeri soygununa karışan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan operasyonda aralarında 18 yaşından küçük 11 kişinin de bulunduğu 43 kişiyi gözaltına aldı.
Şüphelilerin üstlerinde ve kaldıkları ikametlerde yapılan aramalarda suçtan temin edildiği değerlendirilen 122 bin lira para, çeşitli elektronik eşyalar, ziynet eşyaları, sigara, tabanca ve bir otomobil ele geçirildi.
İKİ İLDE ONLARCA EV VE İŞ YERİNİ SOYMUŞLAR
Operasyonun ardından yaşı küçük olan 11 şüpheli Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Şüphelilerin yapılan sorguları sonucunda İstanbul’da 41, Sakarya’da ise ayrı hırsızlık olmak üzere toplam 52 olaya karıştıkları tespit edildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 1’i kız çocuğu 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. Emniyetten çıkarılan bazı şüpheliler görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırmaya çalıştıkları görüldü.