Kadıköy’de 1 Mayıs’la ilgili siyasi afiş asmak isteyen grup, tezgahının arkasına afiş asmalarına izin vermeyen mısırcıyı bıçakladı.
Olay, dün akşam saatlerinde Kadıköy Halitağa Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir grup caddeye 1 Mayıs’la ilgili siyasi afiş yapıştırmak istedi. Caddede tezgahta mısır satan M.A (22), tezgahının yanındaki duvara afiş astırmak istemedi. Bunun üzerine grupla mısırcı arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada gruptan biri M.A.’yı belinden bıçaklayarak kaçtı. Olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bıçakla yaralanan M.A., olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olaya tanık olan bir vatandaş, “Köşede Devrimci Liseliler adı altında bir grup pankart asıyorlardı. Sonra geldiler buraya asmaya çalıştılar. Mısır tezgahı çalışanı izin vermedi. Karşı devrimcilerde ‘Bizde sizin bayrağınızı istemiyoruz’ dediler. Bunun üzerine olay çıktı. Döner bıçağıyla geldiler. Döner bıçağıyla köşede saldırdılar. Döner bıçağı çıkaran bu sefer silah çekip saldırdı insanlara ama ateşlemedi. Mısırcı sırtından yaralandı” dedi.
Yaşanan kavga güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde kavga sırasında vatandaşlar panikle koşmaya başlıyor.
Polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.