Aydın’da turizm sezonunun başlaması ve yoğunluğun artmasıyla birlikte polisler yol denetimlerini sıklaştırırken, ekipte 9 yılını dolduran narkotik polis köpeği Chaira, uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası haline geldi.
Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği bünyesinde görev yapan ve meslekte 9 yılını dolduran narkotik polis köpeği Chaira, uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası haline geldi. Yakın zamanda uyuşturucu kullanan ve uyuşturucu maddeyle teması olanları bile tespit edebilen Chaire, yol aramalarında bağımlıları da tespit etmeye başladı.
Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte hareketliliğin arttığı Aydın’da, Narkotik Büro Amirliği denetimleri sıklaştırdı. İzmir ve Denizli illerinden girişlerde araçlarda ve özellikle yolcu otobüslerinde arama yapan polis ekiplerinin en büyük yardımcısı olan deneyimli narkotik köpeği Chaira, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Aydın girişinde yapılan aramada Chaira’nın işaret ettiği iki şüpheliyi gözaltına alan polis, bir kişinin üzerinde ve çantasına uyuşturucu madde ele geçirirken, diğer kişinin de uyuşturucu kullandığını belirledi.
Yolcuları ve otobüs bagajlarını tek tek kontrol eden Chaira, uyuşturucu kokusu aldığı çanta ve valizleri polislere işaret ederek, Aydın’a uyuşturucu madde girişine izin vermiyor. Özellikle turizm sezonu öncesi ve sezon boyu turizm beldelerine uyuşturucu sevkiyatının arttığını belirten yetkililer, denetimlerin devam edeceğini belirtti.