Karabük’te araların uzun süredir husumet bulunan bir kişi, traktörüyle seyir halindeki komşusuna silahla ateş açtıktan sonra saklandığı ahırda saatlerce Jandarmaya direndi.
Olay, merkeze bağlı Çerçiler mahallesinde meydana geldi. E.Ü (31) uzun süredir aralarında husumet bulunan komşusu Şaban Acarlı’ya (47) traktörü ile seyir halinde iken ruhsatsız otomatik tüfeğiyle ateş aştı. Kurşunlar traktörün arka lastiklerine isabet etti. Durumun Jandarma’ya bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, ateş eden şahsı bahçedeki ahırda kıstırdı. Elindeki tüfekle uzun süre Jandarmaya teslim olmamak için direnen E.Ü, çelik yelekli Jandarmanın iknası sonrası elindeki tüfeği teslim ettikten sonra annesi H.Ü ile birlikte karakola gitmemek için direnmeye devam etti. E.Ü, Jandarma ekiplerine direnmeye devam edince koluna takılan kelepçe ile gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığına getirildi.
Öte yandan, silahlı saldırıya uğrayan Şaban Acarlı, E.Ü ile aralarında uzun süredir devam eden bir husumet olduğunu belirterek, “4-5 el ateş etti. Aramızda uzun sürede husumet vardı. Ben traktörle seyir halinde iken otomatik silahla ateş attı. Ben kendimi traktörün sol çamurluğuna siper ettim. Kurşunlar bana isabet etmedi. Sağolsun Jandarma ekipleri gelerek olaya el koyarak şahsı gözaltın aldı” dedi.