Adana’da bir okula girip yangın tüpü, kürek kullanıp şeker yiyerek hırsızlık yapan bir kişi, önce güvenlik kamerasına, ardından polise yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde gece meydana gelen olayda, bir hırsız bir ilkokulun demir kapısı üzerinden önce bahçeye girdi.
Daha sonra binanın giriş kapısının kilit göbeğini patlatarak içeri giren hırsız, burada da demir şebekeyi söküp plastik doğrama pencereyi sert bir cisimle açıp okulun koridoruna girmeyi başardı.
Ancak hırsız dersliklerin kapısını bir türlü açamadı. Bu arada açık olan bir dersliğe giren hırsız burada ağzında şekerle çıktı. Daha sonra ise dersliklerin kapısını açmak için kapı kollarını zorlamaya başladı. Ancak bir türlü açamayınca bu kez okulda bulunan yangın söndürme malzemeleriyle kapıları açmaya çalıştı.
Hırsız önce yangın tüpünü alıp kapının koluna vurarak kırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Daha sonra yine yangın söndürme aleti olan küreği alarak kapıyı açmaya çalıştı ancak açamadı. Bunun üzerine hırsız kapının üst tarafındaki camı kırmaya çalıştı. Uzun uğraşların ardından camı kıran hırsız, bu kez de boyu yetmediği için içeri giremedi. Buna da çare bulan hırsız bir derslikten sıra getirip onun üzerine de sandalye koyarak o sınıfa pencereden girdi. Daha sonra ise anahtarları bularak kapıyı açıp dışarı çıktı. Şahıs, anahtarlar ile bu kez tek tek odalara girmeye başladı. Bu anlar ise saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Hırsız okuldan bilgisayar, akıllı tahta malzemeleri çalarak uzaklaştı. Sabah olduğunda ise okul yönetimi polise okulda hırsızlık olduğunu bildirdi.
Bunun üzerine araştırma yapan polis, zanlının 19 yaşındaki Batuhan K. olduğunu belirleyerek yakaladı. Daha önce de 5 okuldan aynı yöntemle hırsızlık yaptığı belirlenen Batuhan K. sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.