Kartal’da kendisini savcı ve polis gibi tanıtarak bir kadının ziynet eşyalarını çalmak isteyen şüpheli, kontrollü takip sonucu yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlının tutuklandığı bildirildi.
Kartal’da oturan G.A. isimli kadının Şehit Selahattin Aslan Tepe Polis Merkez Amirliği’ne giderek, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan bir şahsın kendisinden para istediğini belirtmesi üzerine, Kartal Güven Timleri ekipleri harekete geçti. Polis, şüphelinin suçüstü yakalanması için G.A. adlı kadının telefonunu kapatmamasını ve görüşmeyi sürdürmesini istedi. Güven Timleri, G.A.’ya refakat ederek dolandırıcı ile Kartal’da buluşmasını sağladı.
ÇANTAYI ALAMAYINCA KAÇMAYA ÇALIŞTI
Telefon görüşmelerinin ardından Kartal’a gelen İ.C. ile G.A. önceden belirlenen kafede buluştu. Şüpheli, bu sırada ani bir hareketle genç kadının kolundaki çantayı almaya çalıştı. Bunda başarılı olamayan ve yakalanacağını anlayan şüpheli olay yerinden yaya olarak kaçmaya başladı. Bu sırada devreye giren polis ekipleri, kaçan şüpheliyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan zanlı daha sonra emniyete götürüldü.
ALTIN YÜKLÜ ÇANTASINI SON ANDA KURTARDI
Öte yandan, buluşma noktasına gelen genç kadının çantasında 17 bilezik, 62 çeyrek ve 10 gram altın bulunduğu öğrenildi. Genç kadın, altınlarını kaptırmaktan polisin yardımıyla son anda kurtuldu.
Kartal Asayiş Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen şüpheli, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlının çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.