Mersin’de, evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ın katil zanlılarını, 12 Haziran’da kadın hakimler yargılayacak.
Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından tecavüze direndiği için 13 Şubat’ta öldürülen ve kaybolduktan 2 gün sonra cesedi bulunan Özgecan Aslan’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Cumhuriyet Savcısı, katil zanlısı tutuklu minibüs şoförü Ahmet Suphi Altundöken (26), babası Necmettin Altındöken (25) ile arkadaşı Fatih Gökçe’nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle hazırladığı iddianameyi 9 Nisan’da Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İncelediği iddianameyi 15 Nisan’da kabul eden mahkeme heyeti, bugün de davada ilk duruşmanın 12 Haziran’da görülmesine karar verdi.
Ahmet Suphi Altındöken’in ’Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından; Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe’nin ise ’Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme’ suçlarından yargılanacağı davada mahkeme heyeti üyelerinin çoğunluğunun kadın hakimlerden oluşması dikkat çekti. Zanlıları, Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak ile birlikte üye hakimlerden Nesibe Çınar, Ayşe Şahin ve Fatma Serpil Aydın’dan 2’si yargılayacak.
Davanın görüleceği Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Haziran’da görülmesine karar verilen duruşmada yaşanılabilecekler konusunda Emniyet Müdürlüğü’nden yoğun tedbir alınmasını istedi. Başsavcılık ayrıca, diğer tüm mahkemelerden ilk duruşma nedeniyle izdiham olabileceği nedeniyle rutin duruşmaların ertelenmesini istedi. Bu nedenle o gün Tarsus Adliyesi’nde sadece Özgecan Aslan’ın davasının görülmesi beklenirken, duruşmaya Özgecan Aslan’ın aile fertleri de davacı müdahil olarak katılacak. Ayrıca, yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı davada Özgecan’ın katil zanlılarının en ağır cezayı alması için çok sayıda avukatın savunma yapacağı bildirildi.