Küçükçekmece ve Bağcılar’da banka önlerinde yaptıkları kapkaçlarla vatandaşların korkulu rüyası haline gelen 5 kişilik şebeke çökeltildi. Şüphelilerin, kapkaç yaptıkları bir şahsı otomobillerinin peşinde metrelerce sürükleme anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, Küçükçekmece ve Bağcılar’da banka önlerinde vatandaşları kapkaç eden zanlılarla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde farklı tarihlerde toplam 270 bin TL’lik kapkaç yapan zanlılardan İ.S. (42), M.G. (22), B.A. (22) ve İ.T.E. (26) 24 Mart’ta yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alına şüphelilerden İ.S. ve M.G. tutuklanarak gözaltına alınırken polis şebekenin firari liderinin peşine düştü. Kapkaç, nitelikli yağma, gasp, oto hırsızlığı, otodan hırsızlık, sahtecilik, uyuşturucu madde kullanmak konularından suç kaydı bulunduğu, görevli memura mukavemet ile görevi yaptırmamak ve yükümlü kaçırmak suçlarından aranması bulunduğu tespit edilen firari şüpheli R.Y. (43) Bahçelievler’de yakayı ele verdi.Şüpheli işlemleri için emniyete götürüldü.
5 kişilik şebekenin Küçükçekmece’de karıştıkları bir kapkaç olayı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde bankadan çıkan bir şahıs park haindeki aracının yanına giderken arkasından bir otomobil yaklaşmaya başlıyor. Otomobilden inen şüpheli şahsın para dolu çantasını almaya çalışıyor. Talihsiz adam bu sırada şüpheliye engel olmaya çalışırken çantayı yukarı fırlatıyor. Şüpheli çantayı almak için şahsı bir süre sürüklüyor. Şüpheli araca binerek uzaklaşıyor. Bir müddet sonra şüphelilerin bulunduğu otomobil geri geri gelerek mağdura yaklaşıyor. Şüpheli araçtan inerek, yere düşen paraları toplamaya çalışıyor. Bu sırada talihsiz adam da şüpheliye engel olmaya çalışırken bir süre daha otomobilin peşinden sürükleniyor. Şüpheli ise paraları toplayarak araca binip olay yerinden uzaklaşıyor.