Paralel yapı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmaya ilişkin yazılı basın açıklaması yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 şüphelinin gözaltına alındığını, 5 şüphelinin ise firari olduğunu kaydetti.
İstanbul merkezli 20 ile başlatılan ‘paralel yapı’ iddialarına ilişkin soruşturmada 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Organize Suçlarla Mücadele polislerine yönelik yapılan operasyona ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada hakkında gözaltı kararı bulunan şüpheliler hakkında, “suç örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, siyasal casusluk, resmi evrakta sahtecilik, kişisel verileri usulsüz kaydetme, bilgisayar verilerini silme” gibi suçlamalar olduğu belirtildi.
Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü eski çalışanları olan ve aralarında emniyet müdürü ve müdür yardımcılarının da olduğu 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındığı belirtilen açıklamada, 24 şüphelinin gözaltına alındığı, 5 şüphelinin ise firari olduğu belirtildi.