Mersin merkezli 7 ilde ’Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, bu sabah doktor kontrolünden geçirildi.
Mersin, Ankara, Mardin, Bingöl, Denizli, Hakkari ve Samsun illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve haklarında 19 ayrı dosyadan işlem yapılan, aralarında eski İstihbarat ve KOM Şube Müdürleri ile eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısının da bulunduğu şüpheliler, ek gözaltı kararının ardından bu sabah doktor kontrolünden geçirildi. Mersin Devlet Hastanesi Adli Tabipliği’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgulanmak üzere yeniden Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Dün gerçekleştirilen ve ilk etapta 54 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, yaklaşık 20 kişinin Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından salıverildiği öğrenilirken, diğer zanlıların ifadelerinin sürdüğü belirtildi. Operasyon kapsamında Mersin eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan K.’nin de aralarında bulunduğu 5 kişinin ise arandığı bildirildi.