Bursa’nın Büyükorhan ilçesine bağlı Kınık Mahallesi’ndeki kardeş okul öğrencileriyle birlikte gittikleri piknikten dönen öğrencileri taşıyan midibüs yağmurda şarampole yuvarlandı. Can pazarının yaşandığı kazada yaralanan 15 öğrenci ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre Bursa’nın Nilüfer İlçesi Ataevler Mahallesindeki Ata İlköğretim Okulu öğrencileri Büyükorhan İlçesi Kınık Mahallesinde kardeş okul seçtikleri bir ilköğretim okulunun öğrencileri ile birlikte pikniğe gitti. Piknikten dönen öğrencileri taşıyan 16 YE 742 plakalı midibüs Orhaneli’ye 5 kilometre uzaklıktaki Nalınlar köyü yakınlarında şiddetli yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
Midibüste yolcu olarak bulunan 15 öğrenci yaralandı. Can pazarının yaşandığı kaza dayaralı öğrencileri ters dönen midibüsün içerisinden kazayı görüp yolda duran diğer sürücüler çıkardı. İhbar üzerine olay yerine Bursa’dan ve Orhaneli ilçesinden çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralı öğrenciler 112 ambulansları ile Orhaneli Devlet Hastanesi ile Bursa’daki çeşitli hastanelere sevk edildiler. Jandarma ekipleri ambulansların olay yerine daha kısa sürede ulaşabilmeleri için Bursa Orhaneli yolunu bir süreliğine trafiğe kapattı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
UU-