Konya’nın Akören ilçesinde, dağlık alanda piknik yaparken kaybolan 87 yaşındaki kadın, bir gün sonra iz takip köpeği yardımıyla kaybolduğu yerin 6 kilometre ilerisinde bulundu.
Edinilen bilgiye göre, 5 Mayıs Salı günü Akören ilçesi Dağ Sarnıcı mesire alanında ailesi ile piknik yapan 87 yaşındaki alzheimer hastası Fatma Eryiğit dağlık ve ormanlık alanda kayboldu. Yakınlarının haber vermesi üzerine, Konya İl Jandarma Komutanlığı iz takip köpeği ile birlikte Akören, Çumra, Meram ve Bozkır İlçe Jandarma Komutanlığından 50 kişilik ekip, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 5 görevli ile bölge halkından 70 kişi arama yaptı.
Evinden getirilen kıyafetlerin koklatılması ile harekete geçen iz takip köpeği dere kenarında bulunan ayak izine tepki verince aramalar daraltılan alanda yoğunlaştırıldı. Yaşlı kadın gece boyunca devam eden çalışmalar neticesinde kaybolduğu yerin 6 kilometre uzağında 6 Mayıs Çarşamba günü saat 10.50 sıralarında bulundu. Kontrol için hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.