Adana’da sağlık kontrolü için getirildiği Adli Tıp Birimi’nden kaçarken polisin açtığı uyarı ateşi sonucu hayatını kaybeden hükümlünün cenazesi yakınları tarafından alınırken, acılı baba oğlunda her türlü pislik olduğunu söyledi.
Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesi Yeni Baraj Mahallesi’nde 28 Mayıs 2015 günü meydana geldi. Serkan Ünal (23), bir süre önce hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında Denetimli Serbestlik Bürosu’nda çalışma koşuluyla serbest bırakıldı. Bir süre burada çalışarak cezasının kalan kısmını tamamlayacak olan Ünal, yaklaşık 1 ay çalıştıktan sonra kaçtı. Eve de gitmeyen Ünal, hırsızlık yapmak ve uyuşturucu kullanmak gibi 4 ayrı olaydan da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan Ünal, Bağlar Polis Merkezi ekipleri tarafından yakalandı. Ünal, işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimi’ne götürüldü. Ünal, sağlık kontrolü sonrası polislerin bir anlık dalgınlığından faydalanarak kaçtı. Bir polis memuru peşinden koşup, havaya iki el uyarı ateşi açtı. Buna rağmen hükümlü durmayınca polis bir el daha ateş açtı. Son merminin isabet ettiği firari, Adana Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ünal’ın cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Baba Servet Ünal, oğlunun cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu morguna geldi. Baba Ünal, "Polisin elinden kaçmış oğlum, polisler öyle diyor. Bende bilmiyorum. Çocuğum Denetimli Serbestliğe gelmişti, oraya bir iki ay gitti. Ondan sonra gitmedi, evden de uzaklaştı. Oğlumda her pislik vardı. Bir oğlum daha uyuşturucudan hayatını kaybetti" dedi.
Ünal’ın cenazesi, daha sonra kardeşi ve yakınları tarafından morgdan alınarak cenaze aracıyla Kabasakal Mezarlığı’na götürüldü. Polislerle ilgili soruşturma ise devam ediyor.