İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde, polisin şüphe üzerine takip ettiği araç içindeki 3 kişi, Konak ilçesinde bir evden telefon dolandırıcılığıyla 480 bin lira alırken yakalandı.
Olay, geçen cuma günü saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler devriye sırasında, Güzelbahçe ilçesinde içerisinde 3 kişinin bulunduğu gri renkli araçtan şüphelenerek takibe aldı. Şüpheli araç Konak ilçesi Mithatpaşa Caddesinde dururken araçtan inen bir kişi ikamete girip elinde bir poşetle ayrıldı. Araç hareket edeceği sırada polis ekiplerince önü kesildi. Araç ve şahıslar üzerinde yapılan kontrolde çanta içerisinde çok miktarda para olduğunun görülmesi ile evden hırsızlık yapılmış olabileceği değerlendirilerek ev sahibiyle görüşüldü. Ev sahibi S.Ç., paraların kendisine ait olduğunu, polislerin operasyon yaptığını kendisinin de suçluların yakalanması maksadıyla paraları polislere verdiğini söylemesi üzerine konunun dolandırıcılık olduğu anlaşıldı. Polisler, şüpheli Ş.B.(26), R.E.(40) ve A.Ö.(34) gözaltına aldı. Ş.B., R.E. ve A.Ö. emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
VATANDAŞI BÖYLE DOLANDIRIYORLAR
Mağdur S.Ç., polise verdiği ifadesinde, 3 Haziran’dan bu yana şahısların aradığını belirterek şöyle konuştu: "Kendilerini Güzelbahçe Polis Merkezi amirliğinde görevli polis memuru olarak tanıttılar. Bu kişilerin Fahriye isimli bir şahsın yakalandığını, bu şahsın üzerinden çıkan sahte kimliğin bana ait olduğunu ve bankalarda bulunan paralarımı çekmeye çalıştığını, olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanabilmesi için bankalarda bulunan paralarımı çekerek eve gelecek olan görevli polislere teslim etmem gerektiğini söylediler. Ben de, değişik bankalarda bulunan hesaplarımdaki toplam 480 bin lirayı çekerek bir poşete koyup verdim.’’