Kocaeli’nin İzmit ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan ve uzun yıllardır psikolojik sorunları olan şahıs, odasında kafasına sıktığı av tüfeğiyle intihar etti.
Alınan bilgiye göre, İzmit ilçesine bağlı Murat köyünde çiftçilik yapan Ömer Yaşa ile ev hanımı Sadiye Yaşa çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Cengizhan Yaşa (34), askerliğini tamamladıktan sonra köyüne döndü. İddiaya göre, askerde psikolojik sorunlar yaşamaya başlayan Cengizhan Yaşa, askerden geldikten sonra tedavi görmeye başladı. Psikolojik sorunları iyice büyüyen Yaşa’yı ailesi, İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırdı. Burada tedavi gören Yaşa, bir süre sonra taburcu edildi ancak psikolojik sorunları bir türlü gelişme göstermedi.
Gece saatlerinde odasına giderek av tüfeğini çenesinin altına yaslayarak tetiği çeken Cengizhan Yaşa, intihar etti. Silah sesini duyan anne odasına giderek oğlunu kanlar içinde görünce durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Cengizhan Yaşa’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri evde incelemelerde bulundu. Tamamlanan inceleme işlemlerinin ardından Cengizhan Yaşa’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Asri Mezarlık morguna kaldırıldı. Cenaze tamamlanan işlemlerinin ardından ailesine teslim edilerek Murat köyünde toprağa verildi.