İzmir’in Konak ilçesinde, iddiaya göre PTT şubesine giren bir kadının verdiği 8 mektuptan birinde terör örgütü PKK propagandası gören görevli durumu polise bilirdi. Kadın kaçarken, PTT’de canlı bomba paniği yaşandı. Mektupların İzmir başta olmak üzere 7 cumhuriyet savcılığına PKK propagandası yapılan notlar gönderilmek istendiği bildirildi.
Öğle saatlerinde, Alsancak PTT Şubesi’ne, bir kadın girerek biri açık 8 tane mektubu adreslere gönderilmek üzere görevliye verdi. Görevli iddiaya göre açık olan mektupta, terör örgütü PKK’nın propagandası yapılan notu gördü. Açık mektubun içindekini gören görevliyi fark eden kadın postaneden çıkıp taksi ile kaçarken postanede olan vatandaşlar, canlı bomba ve şarbon olabileceğini düşünerek büyük panik yaşadı. Postane içerisi kontrollü bir şekilde boşaltılırken durumun bildirilmesi üzerine polisi Sağlık İl Müdürlüğü ve AFAD ekipleri geldi.
Sağlık ekiplerinin kontrolünden sonra zarflar emniyete götürüldü. Öte yandan, kadının postane önünden taksi ile ayrıldığı şoför bulunarak polis ekiplerince sorgulandı. Şoförün polise verdiği ifadede, ’’Kadının batı şivesi ile konuştuğu, Üçkuyular ve Konak’a gideceğini söylediği ancak Çankaya’da indiğini’’ söyledi. Polis ekipleri, kadının bindiği takside parmak izi çalışması yaparken yüzünde yara izi bulunan şüpheli kadını bulmak için çalışma başlattı.