Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, FETÖ/PDY'nin örgüt yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelik operasyon kapsamında, örgütün asker ve polis kanadında 'mahrem imam' oldukları gerekçesiyle K.S., R.Ç., E.E., E.K., Ç.İ., Ö.K. ve Y.G.'yi gözaltına aldı. Haklarında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak ve Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs' suçlarından soruşturma başlatılan, aralarında inşaatçı, öğretmen ve doktorun da bulunduğu 7 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

FETÖ/PDY'nin 'mahrem imamı' olduğu belirtilen 7 kişi, sorgularında örgütün yapılanmasına ilişkin önemli bilgileri verdi. FETÖ/PDY'nin ülkeyi 5 büyük bölgeye ayırdığı, bu bölgeleri de alt bölgeler ile onlara bağlı küçük bölgeler olarak belirlediği tespit edildi. 5 büyük bölgeden biri olan Erzurum'a bağlı alt bölge olan Trabzon'un, Rize, Artvin, Ordu ve Giresun illerinden sorumlu bölge ili olarak belirlendiği bilgisine ulaşılırken, örgütün deşifre olmamak için büyük gizlilik içerisinde hareket ettiği ve polisleri yüksekokul, üniversite ve akademi mezunları olarak 3 gruba ayırdığı belirlendi. Örgütün 7 mahrem imamının, 'Genel Müdür' koduyla bilinen Trabzon Bölge Sorumlusuna bağlı olarak görev üstlendiği ortaya çıktı.

FETÖ/PDY'nin 7 mahrem imamının, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin de önemli bilgiler verdiği öğrenildi. 'Genel Müdür' kodlu Trabzon bölge sorumlusunun, darbe girişiminin başladığı anlarda mahrem imamlara, 'Darbeciler çok kan dökülmesini amaçlıyor. Polislere söyleyin, kesinlikle çatışmasınlar ve direnmesinler' mesajı ulaştırdı. Mahrem imaların da, örgütün gizli haberleşme programı üzerinden aldıkları bu mesajı sorumlu oldukları polis gruplarına ilettikleri belirlendi.