Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rize merkez, Pazar İlçesi ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda 5 kişi göz altına alınırken adreslerinde bulunamayan 6 kişinin ise aramalarına devam edildiği belirtildi. 

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;  Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Rize ve Pazar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Soruşturmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Rize Merkez, Pazar ve Ardeşen ilçelerinde aralarında İşadamı, Esnaf ve Kamu Görevlilerinin de bulunduğu; 
Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olmak, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçunu işledikleri değerlendirilen şahıslara yönelik olarak yapılan operasyonlarda;01.06.2016 günü Örgütle bağlantılı H.Ö./ G.G./ A.D./ M.D. isimli şüpheli şahıslar Ardeşen ve Pazar ilçelerinde, E.Y. isimli şahıs ise İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı. O.H. ve M.Ö. isimli şahıslar ise adreslerinde bulunamadı.

Rize merkezde yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde ise adreslerinde bulunamayan İşadamı Y.K., esnaflar Z.R.Ç. ve R.Ç. ile okul müdürü İ.A. isimli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam ettiği belirtildi.