Rize İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde; Rize merkezde gümrük kaçağı sigara ve içki bulundurduğu tespit edilen bir ikamet, bir işyeri ve iki araç üzerinde yapılan aramada gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen çeşitli markalarda toplam 520 paket sigara ve 95 şişe içki ele geçirildi.

Olayla ilgili M.A.U – P.A – F.T isimli şahıslara 5607 SKM suçundan adli işlem yapıldı.

Pazar İlçe J. K.lığı, Kom Şube ve İstihbarat Şube tarafından yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde Pazar İlçesi Kesikköprü Köyünde S.A isimli şahsın ikametinde kenevir bitkisi yetiştirdiği ve Uyuşturucu madde bulundurduğu yönünde bilgiler neticesinde Pazar Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden şahsın Kesikköprü Köyünde bulunan ikametinde ve eklentilerinde İstihbarat Şube ile Kom Şb.Md.lüğü ve Uyuşturucu Madde Arama Köpeği (ATAK) desteği ile yapılan arama sonucunda Kubar halde 195 Gr esrar maddesi ele geçirilirken, olayın şüphelisi ikametinde yakalanmış olup Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda gözaltına alınarak tahkikata başlanmıştır.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Uyuşturucu Madde Ticareti ve Kullanımı Suçları Bürosunun ve Pazar (Rize) Cumhuriyet Başsavcılığının 24.02.2020 tarihli Gecikmesinde Sakınca Bulunan Hal Kapsamında arama kararına istinaden Ardeşen, Özgür Köyünde N.D. ve E.D. isimli şahısların ikametinde arama faaliyeti icra edilen arama sırasında evde bulunan R.D.’nin evin penceresinden poşet içerisinde bahçeye tabanca attığı görülmüş, evde ve bahçede yapılan aramada

1 adet ruhsatsız tabanca

1 adet ruhsatsız av tüfeği

1 adet şarjör

7 adet 9 mm fişek

4 adet 16 kalibre fişek

17 gr. Kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek adli soruşturma başlatıldı.