Son zamanlarda özellikle uyuşturucuya karşı Rize Emniyeti'nin başarılı çalışmaları Rize'de yaşayanları sevindirsede bu operasyonlarda ele geçirilen malzeme ve yakalanan kişi saysı işin vahameti açısından düşündürücü boyutta. vatandaşlar operasyonlara sevinsede yakalananlar kaşısında korkutuğunu tedirgin olduğunu da belirtiyorlar. 

Rize Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Rize merkezinde ve ilçelerinde “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan Şahıslara” yönelik olarak yürüttüğü çalışmalar neticesinde; T. T. isimli erkek şahsın İstanbul’dan Rize’ye yüklü miktarda uyuşturucu madde getireceği bilgisi alınması üzerine yapılan takip ve titiz çalışmalar neticesinde bahse konu şahıs Camiönü Mahallesinde yakalanarak gözaltına alındı.

T.T isimli şahsın üzerinde ve eşyasında yapılan aramada; 1005,67 gram daralı ağırlıklı toz esrar, bir adet şarjörü bulunmayan ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Yakalanan T.T verdiği ifadesinde içerisinde uyuşturucu madde ve ruhsatsız tabanca bulunan çantayı daha önceden bağlantılı olduğu Ü.Y. isimli sahsa getirdiğini itiraf etti.

“Uyuşturucu madde bulundurmak, satın almak kabul etmek, tehdit, yağma, sahil dolgu alanında iki kişinin uyuşturucu hap komasına girerek ölümüne sebebiyet vermekten ifadesi alınan ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçlarından daha önceden toplam 65 adet suç kaydı bulunan” bahse konu Ü.Y isimli şahıs Rize Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Ayrıca Ü.Y. isimli şahsın iş yerinde çalışan M.A.’nın yapılan sorgusunda Rize 3.Asliye Ceza Mahkemesince Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçundan arandığı tespit edilmiş ve yapılan üst aramasında,
Bir adet muşta diye tabir edilen suç aleti, daralı ağırlığı 61,70 gr. Olan 184 adet ecstacy ele geçirilmiştir.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüpheliler T.T. , Ü.Y. ve M.A çıkarılmış oldukları mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Ceza evine gönderildiler.

Rize Emniyet Müdürlüğünce yapılana açıklamada Rize merkez ve ilçelerinde toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu maddenin ticaretini yapan şahıslara yönelik mücadele artan kararlılıkla devam edeceğini belirtilirken, vatandaşların şüpheli gördükleri durumlarda 155 numaralı hattı aramaları istendi.